All deleted tweets from politicians

Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

This may be an incomplete list. If you think we're missing someone, please send us their Name, Country/State, Political Party, Office they hold or are seeking and, of course, Twitter handle. Thanks!

👏После една деценија, Пробиштип доби нова модерна кино сала, со финансиска поддршка преку Програмата за рурален развој. На наше големо задоволство вечерва сме дел од отварањето, со првата интерпретација во изведба на културно уметничкото друштво Танец. https://t.co/ybaatZWcf4

🙏На мое големо задоволство, на покана на претседателот Stevo Pendarovski присуствував на доделувањето на Орден за заслуги за Република Северна Македонија. 🇲🇰 https://t.co/mN2AoPLFVw

🌾Над 4️⃣5️⃣0️⃣милиони денари се исплатени на сметките на 24.753 полјоделци. Во време на светска економса криза навремено и неселективно даваме финансиска поддршка за земјоделците, ги намалуваме трошоците, и помагаме секогаш кога е најпотребно. #работа #ефикасност #резултати https://t.co/pJm0paBkCd

◽◽◽◽◽◽◽◽◽◽ Одиме на Светско! Најдобри меѓу најдобрите! Честитки народе, браво момци вака се игра со ❤! #Свецко https://t.co/hWJy2ZyUa8

✅Ги насочуваме сите ресурси и енергија кон справување со кризата, даваме економска поддршка на граѓаните, на земјоделците, на бизнис секторот. Преку Интервентниот фонд 250 милиони денари предвидуваме за интервентни мерки во сточарското и растителното производство. https://t.co/K1UShpNS68

RT @Blockworks_: Welcome to Crypto's Super Bowl: - A player gets paid in Bitcoin - Bitcoin will be given out to a fan - 2 Bored Ape owners will perform - Crypto ads will run for the first time - A concert will happen in the metaverse

RT @DKovachevski: RT @DKovachevski: Минимална пата 18.000 денари. Ветено-исполнето. ✅

💰ЗА ПРВ ПАТ воведуваме авансна исплата на субвенции за овоштарите. Сите овоштари ќе добијат авансно 12.000 денари во периодот од септември до декември 2022. Започна усогласувањето со политиките на ЕУ преку воведување на пилот мерка во овоштарството за линеарна субвенција

Од следната година авансната исплата на субвенции ќе ги опфати и сите други земјоделски култури.

Владата преку директна и конструктивна соработка со локалата власт е тука да помогне на сите граѓани во Битола кои претрпеле штети од земјотресот. Ова денеска во Битола заедно со дел од владиниот тим му го соопштивме и на градоначалникот на Битола, Тони Коњановски. https://t.co/CGU4m4pWGD